Cum am ajuns la reteta de mini cupcakes? Foarte simplu! Totul a inceput de la niste mici si foarte simpatice hartiute pentru muffins. Sunt mici mici, ai diametrul de cca 3 cm si m-am gandit ca ar fi adorabile pentru cupcakes petit fours style :) Si am avut dreptate! Au iesit atat de dragute ca ne era si mila sa le mancam. Mai putin lui Luca, el nu a simtit niciun fel de mila si a cedat in fara cremei de ciocolata.
Cantitatile sunt foarte mici si totusi ies undeva la 20 mini cupcakes. Puteti sa le coaceti insa si in formele normale, ies undeva la 6-7 cupcakes. Cat despre crema de ciocolata, am folosit crema de la amandine, insa numai 1/3 din cantitate: 80g unt moale, 50g zahar pudra vanilat, 2 linguri cacao, 1 galbenus pe care le amestecam impreuna pana avem o crema cremoasa :) Acum ca avem crema, sa coacem ceva pe care sa o punem, nu asa-i normal?
Ingrediente:
- 70g faina
- ½ lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
- 4 linguri lapte
- ½ lingurita extract de vanilie
- 70g unt la temperatura camerei
- 90g zahar
- un ou
Incingem cuptorul la 180°. Cernem faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. In alt bol, facem spuma untul si zaharul (amestecam 5 minute cu mixerul la viteza medie). Peste amestecul de unt punem oul si laptele, amestecam, apoi punem amestecul de faina si omogenizam. Punem toata compozitia intr-un spritz sau pos si umplem hartiutele pentru cupcakes, cam 2/3 din ele, ca sa lasam loc sa creasca. Dam tava la cuptor 8-10 minute, sau pana scobitoarea (infipta cu mare mila in mijlocul unei mini cupcake) iese curata. Le lasam sa se raceasca, apoi le ornam cu crema de ciocolata, pusa la randul ei in pos.
Spuneti si voi daca nu a fost o reteta super mega simpla? Luca m-a ajutat si la aluat si la crema si azi intentionez sa ii cumpar un set de vasute si ustensile de bucatarie mici, potrivite pentru manutele lui, pentru ca mi-a zis ca vrea sa fie bucatar ca mama si incearca sa se implice in bucatarie. Si asta nu poate decat sa ma bucure foarte foarte mult! Cam atat pentru azi, dar pe maine va pregatesc o paine de casa extraordinara, asta pentru ca mai nou nu cumparam paine si tot coc eu diverse tipuri de paine de casa, in cautarea painii perfecte. Sa va fie de bine!
Cantitatile sunt foarte mici si totusi ies undeva la 20 mini cupcakes. Puteti sa le coaceti insa si in formele normale, ies undeva la 6-7 cupcakes. Cat despre crema de ciocolata, am folosit crema de la amandine, insa numai 1/3 din cantitate: 80g unt moale, 50g zahar pudra vanilat, 2 linguri cacao, 1 galbenus pe care le amestecam impreuna pana avem o crema cremoasa :) Acum ca avem crema, sa coacem ceva pe care sa o punem, nu asa-i normal?
Ingrediente:
- 70g faina
- ½ lingurita praf de copt
- un varf de cutit sare
- 4 linguri lapte
- ½ lingurita extract de vanilie
- 70g unt la temperatura camerei
- 90g zahar
- un ou
Incingem cuptorul la 180°. Cernem faina, praful de copt si sarea intr-un bol mare. In alt bol, facem spuma untul si zaharul (amestecam 5 minute cu mixerul la viteza medie). Peste amestecul de unt punem oul si laptele, amestecam, apoi punem amestecul de faina si omogenizam. Punem toata compozitia intr-un spritz sau pos si umplem hartiutele pentru cupcakes, cam 2/3 din ele, ca sa lasam loc sa creasca. Dam tava la cuptor 8-10 minute, sau pana scobitoarea (infipta cu mare mila in mijlocul unei mini cupcake) iese curata. Le lasam sa se raceasca, apoi le ornam cu crema de ciocolata, pusa la randul ei in pos.
Spuneti si voi daca nu a fost o reteta super mega simpla? Luca m-a ajutat si la aluat si la crema si azi intentionez sa ii cumpar un set de vasute si ustensile de bucatarie mici, potrivite pentru manutele lui, pentru ca mi-a zis ca vrea sa fie bucatar ca mama si incearca sa se implice in bucatarie. Si asta nu poate decat sa ma bucure foarte foarte mult! Cam atat pentru azi, dar pe maine va pregatesc o paine de casa extraordinara, asta pentru ca mai nou nu cumparam paine si tot coc eu diverse tipuri de paine de casa, in cautarea painii perfecte. Sa va fie de bine!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu