sâmbătă, 4 februarie 2012

Chec aperitiv

Cu siguranta stiti retete asemanatoare, pentru ca mamele noastre faceau foarte des pe vremuri “checul aperitiv”. Eu l-am ales pentru ca se face usor, nu este deloc migalos, nu e nevoie de ingrediente spectaculoase, ci pur si simplu putem pune tot ce avem in frigider. In plus, il coacem si il feliem si gata aperitivul, nu ca si in cazul aperitivelor la bucata. Puteti pune in loc de masline sau pe langa masline si broccoli, conopida, legume congelate, porumb, carnati, telemea etc.

Ingrediente:
- 5 oua
- 150ml lapte
- 50ml ulei
- 250g faina
- o lingurita praf de copt
- sare, piper, condimente dupa gust
- 200g sunca
- 150g masline feliate
- 200g cascaval ras
- 100g ciuperci



Batem ouale impreuna cu laptele, punem si cascavalul si condimentele, amestecam bine.



Adaugam apoi faina, praful de copt si restul ingredientelor si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o tava pentru cozonac, tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.



Dupa ce se raceste se feliaza foarte usor si daca doriti, o data asezat pe platou, puteti sa il mai incalziti putin, va fi foarte bun si cald si rece. Eu am de gand sa incerc azi si varianta cu broccoli si o sa va arat poze. Va pup si mult spor la treaba sa aveti!







2 comentarii: