sâmbătă, 4 februarie 2012

Cake pops cu biscuiti

Cake pops cu biscuitiDe cand am facut cake pops pentru ziua lui Luca, a devenit una dintre retetele culinare cele mai cerute la noi si sincer am tot amanat sa fac din nou, nu de lene, ca nu se fac greu, ci pentru ca vroiam sa tin cat mai mult de betisoarele pentru acadele. Apoi mi-am dat seama ca la fel de bine pot sa fac cake pops si cu scobitori mai groase, din cele pentru cocktailuri sau de ce nu, sa le servesc ca pe praline, in hartiute pentru mini-muffins. Asa ca am trecut la treaba insa in loc de prajitura si crema de prajitura am folosit biscuiti si crema de branza.

Ideea de cake pops este a Bakerellei si daca va plac foarte mult si vreti sa aflati mai multe despre aceste prajiturele, va sugerez sa cautati pe amazon sau ebay cartea ei cu si despre cake pops. Acum sa revenim la reteta de azi, pentru care am folosit biscuiti Oreo, insa puteti sa folositi orice fel de biscuiti cu crema.

Ingrediente:
- 16 biscuiti Oreo sau alti biscuiti cu crema
- 100g crema de branza
- 300g ciocolata cu lapte sau amaruie, in functie de gusturile voastre



Mai intai dam biscuitii prin blender si ii tocam foarte fin. Adaugam apoi crema de branza, care trebuie sa fie la temperatura camerei si amestecam bine de tot, pana avem o compozitie omogena. E foarte important sa amestecati pana toti biscuitii macinati sunt bine incorporati in crema de branza. Din compozitia obtinuta facem bilute de cca 2 cm in diametru si le asezam in tava, pe hartie de copt. Urmeaza sa topim ciocolata la bain marie.



Dam fiecare betisor sau scobitoare (dar e musai sa fie din cele mai groase sau bete pentru frigarui) prin ciocolata topita. si il infigem fix in mijlocul bilutelor din biscuiti. Dam tava la congelator cel putin 30 de minute. Scoatem cake pops de la congelator si le dam prin ciocolata topita. Batem usor cu degetul batul in timp ce il invartim, asa se uniformizeaza stratul de ciocolata si cade excesul. Fixam cake pops intr-o bucata de polistiren si le lasam sa se raceasca complet, pana ciocolata se intareste.



Ce ziceti? Asa-i ca se fac foarte simplu dar arata chiar spectaculos? Ma intreba lumea de unde cumpar eu betisoarele... le iau de pe ebay si nu sunt foarte scumpe iar contul de ebay se face foarte usor. Dar dupa cum spuneam, bune-s si betele pentru frigarui si le gasiti chiar oriunde! Un alt lucru foarte important legat de reteta asta e topirea ciocolatei: puneti vasul cu apa pe foc, la flacara medie si puneti deasupra un alt vas, fie din metal fie din sticla termorezistenta. In acest al doilea vas, puneti ciocolata. Lasati 2-3 minute, pana ciocolata incepe sa se topeasca. Dati focul la minim si incepeti sa amestecati in continuu. Asa veti sti sigur ca nu se arde ciocolata. Ajunge ca doar cateva din bucatelele de ciocolata sa fie topite pentru ca restul ciocolatei sa se topeasca prin amestecare. Daca totusi se intampla sa ardeti ciocolata, puneti repede 1-2 lingurite de lapte (cate ½ lingurita o data si vedeti apoi daca mai trebuie) si amestecati bine, poate mai aveti o sansa sa o salvati. Cam atat pentru azi :) Sa va fie de bine!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu